Wereldbeker in Rucphen

Wereldbeker in Rucphen

De Stichting Wielerpromotion Rucphen heeft op 12 juli van de UCI te horen gekregen dat ze op 18 december a.s. een wedstrijd voor de wereldbeker cyclocross mag organiseren. Een verrassend bericht wellicht voor veel sportliefhebbers omdat de Cyclocross Rucphen eerder dit jaar aangegeven heeft grote problemen te ondervinden bij het vinden van een geschikte datum voor haar jaarlijkse internationale cyclocross. Door een overvolle wedstrijdagenda, door de wedstrijden om de wereldbeker en allerlei andere klassementswedstrijden, viel de aanvankelijk geplande datum van 22 januari 2022 samen met een klassementswedstrijd in België. Het gevolg daarvan zou zijn dat het voor de Cyclocross Rucphen nagenoeg onmogelijk zou worden om deelnemers van naam aan de start te krijgen en dat is toch één van de doelstellingen van Rucphen om een aantrekkelijke cyclocross te krijgen voor zowel sponsoren als voor publiek.

De Cyclocross Rucphen had voor zichzelf al besloten om de datum van de cross naar begin februari te verschuiven, net na de wereldkampioenschappen. Enige weken geleden werd Rucphen evenwel benaderd door Flanders Classic, de organisator van de wereldbekerwedstrijden, met de vraag of ze in staat en bereid waren om een wedstrijd voor de wereldbeker te organiseren. Kees Kools, voorzitter van de Cyclocross geeft aan dat hij met zijn mensen er heel goed over heeft nagedacht en toen besloten heeft zich inderdaad kandidaat te stellen. Als je een kans krijgt moet je die pakken, toch zeker als je eerst hebt zitten klagen, en dit is een uitgelezen kans om de Cyclocross Rucphen en de gemeente Rucphen nog eens goed op de kaart te zetten, geeft hij aan.

Rucphen is erg blij en trots met de toegewezen wedstrijd en zal er alles aan gaan doen samen met de vele vrijwilligers om van de wereldbeker een groot sportief succes te gaan maken. Noteer alvast de datum van 18 december in uw agenda. De wedstrijden voor de dames elite en heren elite zullen ook rechtstreeks op TV worden uitgezonden maar niets gaat boven de echte beleving in het veld.

Aftellen tot


00
Day
00
Hour
00
Minute
00
Second