Internationale Cyclocross Rucphen gaat in 2021 niet door

Internationale Cyclocross Rucphen gaat in 2021 niet door

De Internationale Cyclocrosswedstrijd Rucphen gaat in 2021 definitief niet door omdat ook 3 februari als nieuwe datum niet haalbaar blijkt.

Het bestuur van de Stichting Wielerpromotion Rucphen heeft met pijn in het hart moeten besluiten dat het organiseren van de internationale Cyclocross deze winter niet meer haalbaar is. De cross die aanvankelijk gepland stond op 17 januari en die al uitgesteld was tot 3 februari, kan helaas op die dag ook geen doorgang vinden. Doordat de landelijke lockdown is verlengd tot 9 februari en de daarop afgestemde regelgeving dus ook niet eerder dan 9 februari zal worden verruimd, is het organiseren van deze wedstrijd binnen de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 niet mogelijk.

Dit ondanks dat de voorbereidingen van de cross al in een vergevorderd stadium zijn en ook de aanleg van het parcours al nagenoeg gereed is, De organisatie heeft met steun van KNWU, NOC/NSF, sponsoren, veel vrijwilligers en de gemeente Rucphen er alles aan gedaan om de wedstrijd doorgang te kunnen laten vinden. Helaas is dat dus op korte termijn niet mogelijk. De organisatie had al eerder voor zichzelf als uiterste datum 3 februari gesteld. Dus nu die datum niet kan houdt het op.

De organisatie vindt het niet doorgaan erg jammer en ook sneu voor de vrijwilligers die al zoveel uren in touw geweest zijn en die ook nu weer het al opgebouwde parcours af moeten breken. Het ligt voor in de mond om te zeggen:” waarom kan zo’n wedstrijd nou niet, we hebben toch overal rekening mee gehouden”, maar de organisatie beseft dat alles wat rondom COVID-19 speelt en de problemen die daaruit voortkomen voor zoveel mensen en bedrijven toch van een andere orde zijn dan het wel of niet kunnen organiseren van een cyclocrosswedstrijd.

Het bestuur zal de komende tijd een en ander netjes afwerken richting sponsoren en andere partijen en gaat dan weer aan de slag met de voorbereidingen van de editie 2022. Het bestuur is iedereen erg dankbaar voor de getoonde steun wat toch ook weer veel vertrouwen geeft voor de toekomst.

Kees Kools, voorzitter
12 januari 2021

Aftellen tot


00
Day
00
Hour
00
Minute
00
Second