Persbericht

Persbericht

De Internationale Cyclocrosswedstrijd Rucphen gaat op 17 januari niet door maar de organisatie richt zich met alle energie op 3 februari als nieuwe datum.

Het bestuur van de Stichting Wielerpromotion Rucphen heeft besloten dat de Internationale Cyclocross Rucphen, die gepland stond op 17 januari 2021, op die dag geen doorgang zal vinden. Hoewel de voorbereidingen al in een vergevorderd stadium zijn en ook de aanleg van het parcours al nagenoeg gereed is, maakt de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 en de daarop gebaseerde Ministeriële regeling het doorgaan van de wedstrijd op die dag onmogelijk. De organisatie heeft met steun van KNWU, NOC/NSF, sponsoren en de gemeente Rucphen er alles aan gedaan om de wedstrijd doorgang te kunnen laten vinden. Wedstrijden voor topsporters die actief zijn in Cyclocross, worden in de wet echter niet als uitzonderingssituatie genoemd.

De organisatie is van mening dat het geen zin heeft dit ter discussie te stellen, ook al omdat het aantal besmettingen, ook in de gemeente Rucphen, alleen nog maar toeneemt. Algemene gezondheid gaat altijd boven een sportief gebeuren. De organisatie blijft strijdbaar om toch een wedstrijd te kunnen organiseren.

Er is naar een alternatieve datum gezocht, wat later in het veldritseizoen. Dat is woensdag 3 februari geworden. De organisatie hoopt dat het tegen die tijd beter gaat met de Corona besmettingen en dat dit ertoe leidt dat de regelingen wat versoepeld worden, zodat de wedstrijd gewoon door kan gaan.

Kees Kools, voorzitter
23 december 2020

Aftellen tot


00
Day
00
Hour
00
Minute
00
Second