De voorbereidingen voor de Cyclocross Rucphen zijn al duidelijk zichtbaar

De voorbereidingen voor de Cyclocross Rucphen zijn al duidelijk zichtbaar

Voordat de deelnemers kunnen gaan beginnen aan de Grote Prijs Jansen & Van De Luijtgaarden Advocaten dient er door veel vrijwilligers heel veel werk verzet te worden. Maar mensen die in de buurt van het parcours aan de Baanvelden in Rucphen komen, zullen zien dat er al veel werk verricht is. De contouren van het parcours zijn al duidelijk zichtbaar.

Afgelopen weken zijn alle palen rond het parcours geplaatst, zijn er touwen tussen de palen getrokken en zijn vervolgens de netten gespannen. Alles verloopt keurig volgens schema. In de week van 7 januari kan al begonnen worden met het plaatsen van 2 bruggen die onderdeel van het parcours vormen. Het bouwen van de bruggen wordt mogelijk gemaakt door ESS Scaffolding uit Roosendaal een industriële steigerbouwer.  De organisatie is erg blij met deze bruggen omdat die het parcours, wat bekend staat als erg technisch, maar zonder veel hoogteverschillen, nog wat afwisselender maken.

Veel wijzigingen ten opzichte van vorig jaar zijn er voor het parcours, dat een lengte heeft van ongeveer 2800 meter, niet nodig. Ook dit jaar vormt de carrousel, die enige jaren geleden door Camiel van den Bergh voor het eerst is opgenomen in het parcours, weer een uniek onderdeel, waardoor de Cyclocross Rucphen in binnen- en buitenland bekend is geworden.

Komende weken moet er nog hard gewerkt worden om nog veel bijkomende zaken, zoals het plaatsen van bebording, van dranghekken, van spandoeken, van tenten, van steigers voor camera’s, etc in orde te maken. Op donderdag 24 januari moet alles tiptop in orde zijn om de wedstrijden op zaterdag 26 januari succesvol te laten verlopen. (Bron: De Rucphense Bode)

Aftellen tot


00
Day
00
Hour
00
Minute
00
Second