Het parcours wordt zichtbaar

Het parcours wordt zichtbaar

In Rucphen wordt door een grote groep vrijwilligers hard gewerkt aan de aanleg van het parcours voor de cyclocross. Hoe de renners op 27 januari door het veld zullen rijden wordt steeds duidelijker.

Nadat de parcoursbouwers eerst het parcours hebben uitgezet, zijn vervolgens heel veel houten palen de grond ingegaan waaraan touwen zijn bevestigd. Momenteel worden er, op plaatsen waar dat nodig is voor de veiligheid of voor de duidelijkheid van de deelnemers, netten aangebracht. Hierdoor ontstaat al een duidelijk beeld van het parcours. In hoofdlijnen blijft het parcours ongewijzigd. Toch zijn er hier en daar aanpassingen aangebracht om diverse redenen. Ook de rijrichting voor de renners is dit jaar weer omgedraaid. Naast de ondertussen bekende carrousel zal er deze editie ook weer een brug als hindernis in het parcours worden opgenomen.

De vrijwilligers hebben tot nu toe met veel slecht weer te maken gehad maar dit heeft niet geleid tot een achterstand in de planning. Wel zijn onderdelen van het parcours momenteel te nat en op die plaatsen zijn weer gaten geboord om het water te kunnen laten zakken.

Aftellen tot


00
Day
00
Hour
00
Minute
00
Second