De Cyclocross Rucphen mag het NK Veldrijden 2019-2020 organiseren

De Cyclocross Rucphen mag het NK Veldrijden 2019-2020 organiseren

De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) heeft de Stichting Wielerpromotion Rucphen (Cyclocross Rucphen) meegedeeld dat ze op advies van de Commissie Offroad besloten heeft de Stichting de organisatie van het Nederlands kampioenschap veldrijden 2019/2020 toe te wijzen.

De Cyclocross Rucphen organiseert op zaterdag 27 januari a.s. voor de zevende keer een internationale wielerveldrit in Rucphen (de Grote Prijs MJ Oomengroep).

De afgelopen edities heeft de Cyclocross Rucphen de nodige ervaring opgedaan in het organiseren van dit evenement en men kreeg van KNWU en UCI een goede waardering voor de wijze waarop de organisatie plaats vond.

Om een volgende stap in de ontwikkeling van het evenement te kunnen zetten, heeft het bestuur van de Cyclocross Rucphen besloten zich kandidaat te stellen voor de organisatie van de Nederlandse kampioenschappen 2019/2020.

Kees Kools, voorzitter van de Stichting die de cyclocross organiseert, geeft namens het bestuur aan erg blij te zijn met de toewijzing door de KNWU. Het betekent voor ons een extra stimulans om door te gaan en te proberen ons te blijven verbeteren om in 2019/2020 het NK tot een groot succes te maken.
De toewijzing is ook een blijk van waardering voor alle inzet van heel veel vrijwilligers de afgelopen edities.

Het NK vindt op zaterdag en zondag plaats. De exacte datum is nog niet bekend want die wordt bepaald door de UCI. In alle landen vinden namelijk de nationale kampioenschappen in hetzelfde weekend plaats en de UCI geeft dat weekend een plaats op de internationale agenda.

Ook wethouder René Lazeroms is erg in zijn nopjes met de toewijzing van het NK omdat daarmee Rucphen als wielergemeente nog eens nadrukkelijk op de kaart gezet wordt en omdat het belang van West-Brabant op het gebied van de wielersport nog eens extra wordt benadrukt.

De locatie waarop het wielerevenement georganiseerd wordt maakt onderdeel uit van de plannen voor de Binnentuin die in een ver gevorderd stadium van voorbereiding zijn.

Hoe het parcours er in 2019/2020 definitief uit zal gaan zien is nog niet bekend omdat er op dat moment al onderdelen van de plannen voor de Binnentuin in uitvoering, dan wel gerealiseerd zullen/kunnen zijn. Bij de uitvoering van de plannen zal steeds rekening gehouden worden met de belangen van de Cyclocross Rucphen.

Al bij de komende editie wordt het parcours ten opzichte van voorgaande jaren gewijzigd. De eerste voorbereidende werkzaamheden door de vrijwilligers, om het parcours in gereedheid te brengen, zijn ondertussen voorzichtig gestart.

Aftellen tot


00
Day
00
Hour
00
Minute
00
Second