Informatiebijeenkomst vrijwilligers

Sprundel, 24 juli 2019

Geachte vrijwilliger,
De organisatie van de Cyclocross Rucphen mag komende winter van de KNWU de
Nederlandse Kampioenschappen Veldrijden organiseren. Deze kampioenschappen vinden
plaats op 11 en 12 januari 2020. Onze traditionele cyclocross vindt daarom dit jaar niet
plaats.
De organisatie van de Nederlandse Kampioenschappen vereist veel voorbereiding. En we
willen iedereen die op zijn of haar manier een steentje aan de organisatie bijdraagt ook bij
die voorbereiding betrekken.
Hoewel de mussen op dit moment door de warmte zowat van het dak afvallen en er zich
momenteel niemand met cyclocrossen bezighoudt, gaan we als bestuur wel gewoon met de
voorbereidingen door.
Wij hopen dat we bij de Nederlandse Kampioenschappen ook weer een beroep op u en veel
anderen kunnen doen om ons te helpen.
Wij willen u graag uitnodigen op woensdag 28 augustus bij Café de Coop in Sprundel om u te
informeren over hoever het met de voorbereiding staat, over hoe het nieuwe parcours eruit
komt te zien en over wat er zoal allemaal komt kijken om het NK goed te laten verlopen.
U bent vanaf 19.00 uur welkom en de koffie of thee of iets anders zal dan voor u klaar staan.
Wij hopen u dan te kunnen begroeten.
Graag tot dan!
Namens het bestuur van de Stichting Wielerpromotion Rucphen,
Met vriendelijke groet,
Kees Kools, voorzitter

Rabobank en Cyclocross Rucphen sluiten sponsorovereenkomst in verband met NK Veldrijden

Ron Roovers, directeur Bedrijven van Rabobank De Zuidelijke Baronie, en Kees Kools, voorzitter van Wielerpromotion Rucphen, ondertekenen de sponsorovereenkomst. (Foto: Corine Roks)

RUCPHEN – Rabobank De Zuidelijke Baronie en de Stichting Wielerpromotion Rucphen hebben maandagmiddag een sponsorovereenkomst getekend in verband met de Nederlandse Kampioenschappen Veldrijden die op 11 en 12 januari 2020 zullen plaatsvinden in Rucphen.

Zoals bekend mag de Stichting Wielerpromotion Rucphen, na acht keer een Internationale Cyclocross Rucphen georganiseerd te hebben, in 2020 van de KNWU de Nederlandse Kampioenschappen Veldrijden organiseren.

Gratis toegankelijk

Zowel de organisatie als de KNWU hechten eraan om de kampioenschappen gratis toegankelijk voor het publiek te houden. Op deze manier zijn zoveel mogelijk mensen in staat de wedstrijden te bezoeken, om zo de bekende Nederlandse renners en rensters van nabij te kunnen aanschouwen.

Ondersteuning

Vanzelfsprekend kan de organisatie niet zonder de steun van veel sponsoren. Gelukkig zijn er veel trouwe sponsoren waar elk jaar een beroep op gedaan kan worden. Een belangrijke sponsor daarbij is Rabobank De Zuidelijke Baronie. Ook deze keer is Rabobank bereid voor een belangrijke ondersteuning te zorgen.

Cruciale rol

Rabobank heeft als missie ‘Growing a better world together’ (er samen een betere wereld van maken). Vanuit deze missie komt de sponsorstrategie van Rabobank voort, waarbinnen de sponsorovereenkomst met Wielerpromotion Rucphen past. Rabobank is ervan overtuigd dat verenigingen in sport en cultuur en in dit geval specifiek Wielerpromotion Rucphen een cruciale rol spelen in de lokale leefomgeving.

Leidend

Partijen streven door deze overeenkomst ernaar om Wielerpromotion Rucphen ook die rol nu en in de toekomst te laten blijven vervullen. De ambities van Wielerpromotion Rucphen op het gebied van bijvoorbeeld bestuur, financiën, gezondheid, respect, duurzaamheid en de maatschappelijke rol, zijn leidend voor de ondersteuning van de Rabobank. Wielerpromotion Rucphen is erg blij met de steun die ze van Rabobank ontvangt en ziet dit als een blijk van vertrouwen dat de afgelopen jaren tussen partijen is ontstaan.

(Bron: Internetbode/Rucphense Bode. Door Addo Sprangers dinsdag 18 juni 2019)

Nederlands Kampioenschap veldrijden op 11 en 12 januari 2020 in Rucphen

RUCPHEN – Het Nederlands Kampioenschap veldrijden vindt plaats op zaterdag 11 januari en zondag 12 januari 2020 in Rucphen. De organisatie is in handen van Stichting Wielerpromotion Rucphen, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Beide partijen ondertekenden vrijdagochtend de overeenkomst voor het organiseren van het wielerevenement.

Dat gebeurde in het gemeentehuis van Rucphen aan de Binnentuin. Hiermee zijn de voorbereidingen op de Nederlandse Kampioenschappen, waarmee al langzaam maar zeker was begonnen, nu officieel van start gegaan. De overeenkomst tussen de KNWU en de Stichting Wielerpromotion Rucphen legt de wederzijdse afspraken vast. Deze afspraken moeten ervoor zorgen dat het Nederlands Kampioenschap veldrijden straks vlekkeloos verloopt, zowel voor deelnemers als voor publiek.

Vertrouwen

De KNWU meldt daar alle vertrouwen in te hebben. Stichting Wielerpromotion Rucphen organiseert al jaren de Internationale Cyclocross Rucphen, welke dit jaar in januari voor de achtste keer plaatsvond. Omgekeerd ziet ook Stichting Wielerpromotion Rucphen ziet de organisatie van het Nederlands Kampioenschap veldrijden met vertrouwen tegemoet. De grote groep vrijwilligers waarop zij een beroep op kan doen is vanwege haar werkzaamheden rond onder meer de Internationale Cyclocross Rucphen gepokt en gemazeld in het perfect laten verlopen van een groot wielerevenement.

Trots

Kees Kools, voorzitter van de Stichting Wielerpromotion Rucphen, noemt het mogen organiseren van de Nederlandse Kampioenschappen ‘een beloning voor ons en de vrijwilligers voor de inzet de laatste jaren’. Hij meldt dat alle vrijwilligers er trots op zijn een bijdrage te mogen leveren aan het evenement. “Zij zullen zich absoluut voor de volle honderd procent inzetten om van de Nederlandse Kampioenschappen een succes te maken”, aldus Kools. Gemeente Rucphen is trots dat het Nederlands Kampioenschap veldrijden binnen de gemeentegrenzen gaat plaatsvinden. Volgens sportwethouder Martien de Bruijn benadrukt het nogmaals de naam van Rucphen als wielergemeente in West-Brabant.

(Bron: de Internetbode regio Rucphen)

https://www.internetbode.nl/regio/rucphen/algemeen-nieuws/283702/nederlands-kampioenschap-veldrijden-op-11-en-12-januari-2020-in-rucphen