Ook Thalita de Jong aan de start in Rucphen

Ook Thalita de Jong zal aan de start verschijnen van de Cyclocross Rucphen. De voormalige wereldkampioene Cyclocross neemt de wedstrijd in Rucphen mee in haar voor bereiding op de wereldkampioenschappen die een week later in Valkenburg zullen plaats vinden. Rucphen krijgt met Thalita de Jong een steeds sterker deelnemersveld aan de start bij de dames elite.

De start van Thalita de Jong is mede mogelijke gemaakt door De Krom BV uit Etten-Leur.

De brug is weer terug op het parcours in Rucphen

  

Er wordt in Rucphen met man en macht gewerkt om het parcours voor de Cyclocross Rucphen, die op zaterdag 27 januari zal plaatsvinden, volledig tip-top in orde te hebben. Alles verloopt keurig volgens planning.

Dankzij de steun van onze sponsor ESS Scaffolding uit Roosendaal, is er dit jaar weer een brug terug als onderdeel van het parcours. Voor het publiek is dit een extra attractiepunt, voor de renners en rensters een extra hindernis.
Op dit moment wordt de constructie van de brug in orde gemaakt.

Het parcours wordt zichtbaar

In Rucphen wordt door een grote groep vrijwilligers hard gewerkt aan de aanleg van het parcours voor de cyclocross. Hoe de renners op 27 januari door het veld zullen rijden wordt steeds duidelijker.

Nadat de parcoursbouwers eerst het parcours hebben uitgezet, zijn vervolgens heel veel houten palen de grond ingegaan waaraan touwen zijn bevestigd. Momenteel worden er, op plaatsen waar dat nodig is voor de veiligheid of voor de duidelijkheid van de deelnemers, netten aangebracht. Hierdoor ontstaat al een duidelijk beeld van het parcours. In hoofdlijnen blijft het parcours ongewijzigd. Toch zijn er hier en daar aanpassingen aangebracht om diverse redenen. Ook de rijrichting voor de renners is dit jaar weer omgedraaid. Naast de ondertussen bekende carrousel zal er deze editie ook weer een brug als hindernis in het parcours worden opgenomen.

De vrijwilligers hebben tot nu toe met veel slecht weer te maken gehad maar dit heeft niet geleid tot een achterstand in de planning. Wel zijn onderdelen van het parcours momenteel te nat en op die plaatsen zijn weer gaten geboord om het water te kunnen laten zakken.

Nieuwe namen toegevoegd aan de startlijst

Zowel bij de heren elite als bij de dames elite zijn weer enkele bekende namen toegevoegd aan de deelnemerslijst. Bij de dames komen onder meer aan de start de Amerikaanse Elle Anderson en de Belgische Karin Verhestraeten. Bij de heren zijn o.a aan de deelnemerslijst toegevoegd; Jim Aernouts, Vincent Bastaens en Dieter Vanthourenhout.

Sponsoren leveren actief een bijdrage aan de organisatie

De Cyclocross Rucphen heeft ook sponsoren die een actieve rol spelen bij het tot stand brengen van het evenement.
Zo zal TechnoTrafficControl uit Etten-Leur tijdens het evenement verkeersregelaars leveren die het verkeer van- en naar de wedstrijd, in combinatie met het doorgaande verkeer op een professionele wijze zullen regelen.

TechnoTrafficControl maakt het samen met TechnoSelect ook mogelijk om Helen Wyman bij de dames elite aan de start te brengen.
Afgelopen vrijdag 22 december waren medewerkers van de Krom Bestratingen uit Etten-Leur al vroeg in de weer om onze vrijwilligers te helpen.  Er moest grondverzet plaatsvinden en Johan en Martijn de Krom zorgden ervoor dat de werkzaamheden snel en professioneel uitgevoerd konden worden en dat het parcours er weer enkele hindernissen bij heeft.

Cyclocross Rucphen legt eerste renners vast

De organisatie van de Cyclocross Rucphen heeft de eerste renners en rensters vastgelegd voor de 7-de editie op zaterdag 27 januari 2018.
Bij de dames elite hebben Helen Wyman, 2 jaar geleden winnares in Rucphen en negenvoudig Brits kampioene en de Belgische Loes Sels zich verbonden.
Bij de heren elite zijn de eerste renners die getekend hebben de regionale renners Stan Godrie en Sieben Wouters. De start van beiden wordt mogelijk gemaakt door cateraar De Bolle Buiken. Verder heeft ook David van der Poel aangekondigd weer naar Rucphen te zullen komen.

Cyclocross Rucphen zet zich in voor goed doel

De Cyclocross Rucphen zal zich tijdens het evenement op 27 januari 2018 naast het organiseren van de cyclocross wedstrijden ook nog inspannen om geld in te zamelen voor een goed doel. Het goede doel is de Ronald Moerings Foundation. Ronald Moerings; eigenaar van R.Moerings BV waterplantenkwekerij kwam eind 2015 jammerlijk om het leven bij een verkeersongeluk.
Ronald was voor de Cyclocross Rucphen een belangrijke sponsor die door zijn enthousiasme andere bedrijven wist te motiveren om ook sponsor te worden. Zijn enthousiasme was ook voor de organisatie van de Cyclocross zelf erg inspirerend.

In 2014 is Ronald gestart met het inzamelen van geld voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation die zich inzet om onderzoek te bekostigen door het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in de strijd tegen kanker. Hij vond een aantal bedrijven bereid met hem mee te doen en na zijn overlijden is deze groep bedrijven omgedoopt tot Ronald Moerings Foundation.
Om de inspiratie die Ronald de Cyclocross Rucphen gaf niet te vergeten, is voor dit goede doel gekozen.
De Cyclocross Rucphen hoopt tijdens het evenement bedrijven te interesseren om lid te worden van de Ronald Moerings Foundation maar men hoopt daarnaast geld in te kunnen zamelen wat ten goede zal komen van de Foundation.

Cateraar De Bolle Buiken BV wordt partner van Cyclocross Rucphen.

Cateraar De Bolle Buiken uit Wernhout en de Cyclocross Rucphen hebben besloten voor de komende 4 jaar een partnership overeenkomst af te sluiten.

De Bolle Buiken hebben de afgelopen 4 jaar al de catering verzorgd tijdens de Cyclocross Rucphen die door de Stichting Wielerpromotion Rucphen wordt georganiseerd. Zowel de Bolle Buiken als de Cyclocross hebben de afgelopen jaren flinke stappen in een verdere ontwikkeling gezet. Dat de Bolle Buiken nu partner wordt van de Cyclocross, toont volgens Kees Kools, voorzitter van de Stichting Wielerpromotion Rucphen aan dat beide partijen een absoluut vertrouwen in elkaar hebben en bereid zijn samen het evenement naar een nog hoger niveau te tillen. De eigenaren van de Bolle Buiken, Kees en Arian Oostvogels, beamen dit. De overeenkomst was al gesloten voordat bekend werd dat de Cyclocross Rucphen over 3 jaar de Nederlands Kampioenschappen mag organiseren. Maar dit feit vormt voor beide partijen nog eens een extra uitdaging.

De Cyclocross Rucphen ziet in de Bolle Buiken de geschikte partij om sponsoren met hun gasten een topdag te bezorgen. De organisatie kan niet zonder die sponsoren om het evenement mogelijk te maken en daarom is de hele entourage die de sponsoren geboden wordt zo belangrijk.

De Bolle Buiken ziet het evenement als een prima gelegenheid om de speciale gasten te laten zien waartoe men in staat is en men benut daarom het evenement ook om het zakelijke netwerk uit te kunnen breiden.
Als onderdeel van de overeenkomst is afgesproken dat de Bolle Buiken enkele regionale renners aan de start brengt.

Voor het eerst G-renners aan de start tijdens Cyclocross Rucphen 2018

De opzet van ons evenement blijft in 2018 in grote lijnen ongewijzigd. We hebben er wel voor gekozen om de zondag, waarop wedstrijden voor jeugd en recreanten werden gehouden, te laten vervallen. Om onze maatschappelijke betrokkenheid toch kenbaar te maken, hebben we in het wedstrijdprogramma op zaterdag een wedstrijd voor G-renners opgenomen, mensen met een lichte tot zwaardere verstandelijke beperking.
De gehandicaptensport verdient een vaste plaats op het programma van alle sportevenementen.

Iedereen die deel wil nemen aan deze wedstrijd kan zichzelf, of met behulp van een begeleider, inschrijven via de website van de KNWU of via de mail van de cyclocross; info@cyclocrossrucphen.nl

De wedstrijd voor de G renners gaat op zaterdag 27 januari 2018 van start om 12.00 uur en er zal ongeveer 30 minuten gefietst worden. Voor de G renners rijden de junioren en nieuwelingen en na de G renners starten de elite dames.

Het volledige programma is te vinden elders op onze website.

Werkzaamheden gestart

De werkzaamheden voor het in gereedheid brengen van het parcours voor de Cyclocross Rucphen 2018 zijn gestart. Afgelopen maanden is het parcours voor de cyclocross 2018 uitgetekend door Piet en Camiel van de Bergh.

Op 10 november j.l. is er daadwerkelijk begonnen met de werkzaamheden in het veld en is het gebied rondom de vijver gemaaid. Vanaf maandag 15 november is de groep vrijwilligers van de Cyclocross dagelijks aan het werk om ervoor te zorgen dat op zaterdag 27 januari a.s. het parcours er keurig netjes bij ligt.

Er wordt gewerkt volgens een draaiboek dat door Piet van den Bergh de afgelopen jaren is opgesteld en waarin per dag is opgenomen welke activiteiten er verricht moeten worden. Als ten gevolge van het weer er echt niet gewerkt kan worden, wordt meteen besproken hoe de verloren tijd in te halen om er op die manier zeker van te zijn dat het parcours op tijd klaar is.
Maar het moet wel erg slecht weer zijn om de vrijwilligers binnen te houden.