Cyclocross Rucphen druk bezig met de voorbereidingen van de Grote Prijs Jansen & Van De Luijtgaarden Advocaten

Het bestuur van de Cyclocross Rucphen is achter de schermen alweer enkele maanden druk bezig met de voorbereidingen van de 8-ste editie. De Grote Prijs Jansen & Van De Luijtgaarden Advocaten zal worden verreden op zaterdag 26 januari a.s.

Het programma op de wedstrijddag is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Dus ook dit jaar wordt er weer een wedstrijd gehouden voor G renners, dames en heren wielrenners met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

Het goede doel wat deze editie weer gesteund wordt is de Ronald Moerings Foundation die zich inzet voor de ondersteuning van onderzoek naar kanker.

Sinds een aantal weken volgen de inschrijvingen voor de verschillende categorieën elkaar regelmatig op en de organisatie hoopt ook dit jaar weer tussen 250 en 300 dames en heren aan de start te kunnen laten verschijnen. Op dit moment is er één renner met naam vastgelegd; Lars van der Haar die in voorgaande edities 3 keer in Rucphen wist te winnen. Het parcours waarop de Grote Prijs Jansen & Van De Luijtgaarden dit jaar zal worden verreden is nauwelijks gewijzigd ten opzichte van vorig jaar.

Begin december zal de vaste groep medewerkers weer starten met de aanleg van het parcours dat aan de Baanvelden in Rucphen ligt. Maar de groep vrijwilligers kan, toch zeker met het oog op de Nederlandse Kampioenschappen die in 2020 worden georganiseerd, heel goed nieuwe mensen gebruiken. Als er dus mensen zijn die zouden willen komen helpen zou de Cyclocross Rucphen daar erg blij mee zijn. Met name zou de organisatie blij zijn met mensen die gedurende de week in de tweede helft van december en in januari of op de zaterdagen in januari tijd hebben om te helpen en/of op de wedstrijddag zelf. Er wordt op tijd voor koffie en thee gezorgd.

Wie daartoe bereid is of wie daar meer informatie over wil hebben kan contact opnemen met Kees Kools, 06 373 240 57 of kees.m.j.kools@icloud.com Iedere hulp is van harte welkom en u werkt mee aan een prachtig evenement in de Gemeente Rucphen.

         

Lars van der Haar aan het vertrek in Rucphen.

De organisatie van de Cyclocross Rucphen is druk in de weer met de voorbereidingen van de
8-ste editie die op zaterdag 26 januari 2019 plaats zal vinden.

De eerste renner met naam die is vastgelegd voor de Grote Prijs JANSEN & van de LUIJTGAARDEN ADVOCATEN is Lars van der Haar. Lars is een goede bekende in Rucphen want hij wist al drie keer de eerste plaats te bemachtigen; in 2013, 2015 en 2017.

Van der Haar wist in de eerste wedstrijd om de Superprestige in Gieten beslag te leggen op de vierde plaats achter de toppers van de Poel, van Aert en Aerts.
De organisatie van de Cyclocross Rucphen hoopt de komende periode nog meer namen aan het rennersveld toe te voegen.

Nieuwe sponsor voor Cyclocross Rucphen

Barry van de Luijtgaarden en Kees Kools ondertekenen de overeenkomst. (Foto: cyclocross rucphen)

RUCPHEN – De Cyclocross Rucphen zal voor de achtste keer worden georganiseerd op zaterdag 26 januari 2019. Er wordt gereden om de Grote Prijs JANSEN & van de LUIJTGAARDEN ADVOCATEN.

De afgelopen 5 edities is de MJ Oomengroep als naamsponsor aan de Cyclocross verbonden geweest. Nadat dit bedrijf aan het bestuur van de Cyclocross eerder heeft aangegeven haar sponsoring anders in te willen vullen, is de organisatie op zoek gegaan naar een nieuwe partner die haar naam wil verbinden aan de Cyclocross Rucphen.
De voorzitter van de Cyclocross Rucphen, Kees Kools, is erg blij met deze prominente sponsor.

Naamsponsor
Er is een tweejarige overeenkomst gesloten tussen partijen wat betekent dat JANSEN & van de LUIJTGAARDEN ADVOCATEN ook naamsponsor is tijdens de Nederlandse Kampioenschappen die in 2020 in Rucphen zullen worden georganiseerd.

Samenwerking
Barry van de Luijtgaarden; eigenaar van het advocatenkantoor geeft aan veel vertrouwen te hebben in de samenwerking met de Cyclocross de komende twee jaar.
JANSEN & van de LUIJTGAARDEN ADVOCATEN is met haar kantoor gevestigd in Roosendaal aan Bovendonk op nummer 11a.

De Cyclocross Rucphen is de MJ Oomen Groep uit Sprundel erg dankbaar voor het gestelde vertrouwen de afgelopen 5 jaar en voor de verdere samenwerking waarvan nog steeds sprake is.

(Bron: De Rucphense Bode)

De eerste inschrijving 2019 weer een feit.

De Zeeuwse renner Jacob de Roo is evenals 2 jaar geleden de eerste deelnemer die zich ingeschreven heeft voor de 8e Internationale Cyclocross Rucphen op zaterdag 26 januari 2019.
Jacob, die uit zal komen bij de Amateurs-Sportklasse, won het met een klein verschil van nieuweling Mat van Gorp.
De vorige keer dat Jacob zich vroeg heeft ingeschreven, legde dat hem geen windeieren en werd hij 3e in Rucphen. Kan hij deze lijn doortrekken?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

David van der Poel wint de grote prijs M.J. Oomen 2018

4 renners hielden het tot het laatst spannend. David van der Poel, Gianni Vermeersch, Dieter Vanthourenhout en Jim Aernouts streden ronden lang om de winst. In de laatste bocht wist David van der Poel via een slimme versnelling de concurrentie te verschalken. Hij kwam als winnaar over de finish. Jim Aernouts finishte als tweede, Dieter Vanthourenhout als derde.

Loes Sels winnares bij de dames

Loes Sels is de winnares geworden van de strijd bij de dames elite tijdens de cyclocross in Rucphen van 2018. In een strijd waarin favoriete Talitha de Jong tegen materiaalpech aanliep, kwam Loes Sels knap solo over de finish. Tweede werd Manon Bakker, voor de luxemburgse Christine Majerus.

U bent a.s. zaterdag van harte welkom in Rucphen

De organisatie is er klaar voor om u goed te ontvangen. Zo de weersverwachtingen voor a.s. zaterdag tot nu toe zijn, belooft het een mooie dag te worden; droog, niet te koud en af en toe een zonnetje. Laten we hopen dat de weersverwachtingen uit zullen komen.
Met een recordaantal deelnemers hopen we dat u veel spannende wedstrijden voorgeschoteld zult krijgen op ons circuit wat de nodige techniek van de deelnemers vereist. Voor zover u nog niet eerder bij ons bent geweest, is het goed om te weten dat u nagenoeg van overal waar u staat de renners en rensters over het gehele parcours kunt volgen. Er zullen ook nog ledschermen staan die u daarbij helpen.

De toegang is gratis en het parkeren is ook gratis.

Wij vragen u beleefd de aanwijzingen van de verkeersregelaars van TechnoTrafficControl goed op te volgen. Dan komt u vanzelf op het parcours. Wij wensen u een aangename wedstrijddag toe. Er is een publiekstent en er staat een friteswagen van onze cateraar de Bolle Buiken waar u kunt genieten van een natje en een droogje. Hebt u nog niet eerder een cyclocross bezocht kom dan eens kijken naar deze mooie sport.
De eerste wedstrijden starten om 10.00 uur.

De voorbereidingen op de cross van a.s. zaterdag verlopen voorspoedig

Als je nu op de locatie van de Cyclocross komt, is het een drukte van jewelste. De laatste hand wordt gelegd aan de opbouw van het parcours. Ook de grote tenten zijn al duidelijk zichtbaar in het veld op de nieuwe locatie. Komende dagen zal alles afgewerkt worden. Ondertussen wordt het parcours al uitgebreid verkend door deelnemers van a.s. zaterdag. Gisteren was o.a. Thalita de Jong rondjes aan het rijden om het parcours beter te leren kennen. En dan komen er ook nog de laatste aanmeldingen voor de wedstrijd binnen. Zo is gisteren Gianni Vermeersch aan de startlijst toegevoegd. Deze Belg is dit seizoen een vaste waarde bij de Belgische wedstrijden. De organisatie is blij om Gianni aan het vertrek te hebben

.

 

 

Cyclocross Rucphen heeft primeur

Kortgeleden klaagde Adrie van der Poel in de krant erover dat de winnaars van cyclocrosswedstrijden veel te lang in de kou moesten staan, verkleumd en soms door en door nat, om de huldiging te ondergaan. Adrie noemde dat als reden dat zoon Mathieu een verkoudheid had opgelopen.

Een sponsor van de Cyclocross Rucphen, AMS-Visser bv uit Raamsdonksveer, een bedrijf dat o.a. gespecialiseerd is in asbestverwijdering, bood meteen daarna aan de Cyclocross Rucphen aan, om een douche-unit te plaatsen. De unit komt vlak bij de finish en het huldigingspodium dat door Target Etten-Leur beschikbaar gesteld wordt, te staan. Voor de huldiging is er dus voor de winnaars, indien gewenst een warme douche beschikbaar. De organisatie is AMS-Visser zeer erkentelijk en beschouwt ook dit weer als een stap naar een goed te organiseren NK in 2020.